Browary restauracyjne, rzemieślnicze, mini browary

  • miejscowość : Trójmiasto i województwo pomorskie
A A

Zapraszamy na odkrywanie wyjątkowych smaków, które może dostarczyć tylko lokalne piwo warzone tradycyjnie w minibrowarach restauracyjnych lub rzemieślniczych. Bez superfiltracji, niepasteryzowane, świeże, o intensywnym aromacie - dla prawdziwych smakoszy, którzy doceniają jakość.


Browary restauracyjne, minibrowary rzemieślnicze



Zapraszamy na koniec Polski do maleńkiej, urokliwej miejscowości Piaski koło Krynicy Browar restauracyjny Piaski pomorskie - FOUR WINDSMorskiej. Otoczone wodą z dwóch stron (Bałtyk i Zalew Wiślany), z trzeciej niedostępne (granica z Rosją), oferują przyboszom wyjątkowy, kameralny klimat. Tutaj znajduje się butikowy hotel Four Winds *** oraz restauracja znana z wysublimowanych smaków morza. W dbałości o podniebienia Gości gospodarz Four Winds uruchomił niewielki browar restauracyjny zarządzany przez doświadczonego, zawodowego piwowara z Żuław. Sercem instalacji jest 300 litrowa warzelnia, którą uzupełniają 600 litrowe zbiorniki fermentacyjno-leżakowe.
Minibrowar Four Wnds oferuje piwo przeniczne oraz lager. Warto wspomnieć, że oprócz bardzo przyjemnych wrażeń,  z restauracji można także wywieźć lokalne specjały w przystępnych cenach: pyszne grzyby i ryby w zalewie czy pasztety z dziczyzny.


Zapraszamy do Piasków - tutaj



  • GDAŃSK


Browar restauracyjny PG4
Gdańsk, ul. Podwale Grodzkie 4,
tel: 668 215 608


Brovarnia Gdańsk
Gdańsk, ul. Szafarnia 9,
tel. 726 03 04 00


Browar Lubrow
Gdańsk, ul. Karmelicka 1
tel. 509 143 707



  • GDYNIA


Mini browar rzemieślniczy Port Gdynia
Gdynia, Bulwar Nadmorski im.Feliksa Nowowiejskiego 2
Tel.: 733 000 355



  • SOPOT


Browar Miejski Sopot
Sopot, Bohaterów Monte Cassino 35,
Tel.: 58 342 02 42




Ciekawostki o piwie, bardziej lub mniej znane, znajdują się tutaj


Warto zwrócić uwagę, że:
producenci piwa "przemysłowego", zastępują niekiedy pewne składniki tańszymi zamiennikami. Przy bardzo dużej produkcji, dzięki efektowi skali, uzyskują wówczas znaczące oszczędności. I tak np. szyszki chmielowe zastępują ekstraktem chmielowym, a słód - kukurydzą.
Minibrowary rzemieślnicze i restauracyjne bardziej dbają o smak i jakość, a tego nie da się uzyskać bez odpowiednich, tradycyjnych składników.


Pyszne piwo rzemieślnicze w pomorskim!